Over MD-Photography...

Mijn naam is Marco van Dam geboren in 1963 te Amsterdam en sinds 1993 woonachtig in Almere. Ik ben werkzaam als ICT projectmanager en ruim 5 jaar actief als freelance (pers)fotograaf, daarnaast besteed ik mijn spaarzame vrije tijd graag aan duiken en onderwaterfotografie. Ik ben 2* NOB duikinstructeur bij Duikteam Almere en Pampus Divers.

Deze website...
Waarom deze website? Enerzijds als hobby en anderzijds omdat het steeds vaker noodzakelijk c.q. wenselijk is dat ik aan derden mijn werk kan laten zien. Fotografie is mijn passie, op een professionele wijze mooie beelden maken is mijn doel. Met oog voor detail ben ik inzetbaar op veel verschillende gebieden van fotografie. Ik werk voor persbureau's, evenementenbureaus maar ook rechtstreeks voor zakelijke en particulieren opdrachtgevers. Een aantal van mijn opdrachtgevers zijn o.a.: British Telecom, Kaldi Mobiel Almere, Gemeente Almere, Proficam Almere, Kunstlinie Almere, INC-Nieuws, NU.nl, Zoom Magazine, Duikteam Almere, Duikeninbeeld.tv en de Nederlandse Onderwatersport Bond.

Op deze website is een deel van mijn portfolio te bekijken. Naast werk in opdracht, zal ik regelmatig vrij werk publiceren. Hierin laat ik zien wat mij fotografisch bezighoudt maar ook zeker wat een opdrachtgever van mij mag en kan verwachten.

Qua modelfotografie even een paar opmerkingen: Ik werk altijd met een contract en maak duidelijke afspraken met modellen. Het contract krijgt u ruim voor de opname dag in de (mail)bus zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Goede communicatie vind ik zeer belangrijk. Van te voren spreken we elkaar over de telefoon of bijvoorbeeld via MSN om te kijken of er een match is. Omdat sommige shoots vrij lang van te voren worden afgesproken, is het handig om regelmatig contact te houden. Maar afspraak is wel afspraak, afzeggen kan altijd maar wel minimaal 3 werkdagen voor de shoot anders breng ik de gemaakte studio kosten in rekening. Verder vind ik gezelligheid en een 'klik' erg belangrijk en werk graag met mensen die actief participeren voor ne tijdens de fotoshoot. Ben je geinteresseerd in een fotoshoot met mij neem dan contact met me op.