Workshops

Workshop fotograferen voor beginners
MD-Photography geeft een praktische workshop voor beginners. Leer beter fotograferen in 1 dag!

Leer je camera beter kennen. Ontdek hoe je je camera (beter) kunt instellen en leer hoe je met diafragma, sluitertijd en compositie om moet gaan. In de ochtend wordt de theorie behandeld en krijg je een flink aantal tips en trucs. Na een lekkere gezamenlijke lunch ga je in de middag met je camera’s aan de slag in de praktijk. Je gaat de theorie zelf toepassen bij het maken van verschillende foto’s. Proberen maar en ontdek dat fotografie leuk is en ongekende mogelijkheden kent. Na afloop worden de gemaakte foto’s besproken.

Wat voor camera heb ik nodig?
Om de workshops te volgen is het niet nodig om te beschikken over een spiegelreflex camera, een compactcamera is ook prima.

Data en tijd
De workshop wordt op de aanvraag gegeven

Deze workshops beginnen om 10.00 uur en duren tot ca. 17.00 uur.
10:00 - 13:00 theorie
13:00 - 13:30 Lunch
13:30 - 15:30 praktijk
15:30 - 17:00 bespreken foto's

Kosten
Een cursusdag kost € 100,- p.p. en is incl. koffie/thee, lunch.

Workshop fotobewerking voor beginners
MD-Photography geeft een praktische workshop fotobewerking voor beginners.

Als vervolg op de workshop fotograferen voor beginners is het mogelijk om de foto's een basis bewerking mee te geven. Denk hierbij aan het aanpassen van helderheid, contrast, het verwijderen van rode ogen of het verwijderen van ongewenste "foutjes" en het geschikt maken van foto's voor publicatie op een website of social media.

Wat heb ik nodig?
Om de workshop te volgen is het handig nodig om te beschikken over een laptop. Echter deze is niet noodZakelijk, er zijn enkele laptops/pc's beschikbaar tijdens de workshop.Tijdens de workshop zullen diverse pakketten worden besproken en gebruikt. Deze zijn als freeware of in demoversie beschikbaar.

Data en tijd
De workshop wordt op de aanvraag gegeven
Deze workshops beginnen om 10.00 uur en duren tot ca. 17.00 uur.

Kosten
Een cursusdag kost € 100,- p.p. en is incl. koffie/thee, lunch.

NOB specialty onderwaterfotografie
Deze cursus bestaat uit 2 theorie delen is speciaal bedoeld voor duikers die de eerste stappen op het gebied van onderwaterfotografie gaan zetten. Er is een theoriedeel hoe je je camera (beter) kunt instellen en leer je hoe je met diafragma, sluitertijd en compositie om moet gaan. En er is een praktijkdeel op vrijdagavond van 21:30 tot 23:00 uur in het zwembad in Almere Stad.

Hierna is er nog een theoriedeel over het nabewerken van de foto's om deze een basis bewerking mee te geven. Denk hierbij aan het aanpassen van helderheid, contrast, het verwijderen van kleurzweem of het verwijderen van ongewenste "foutjes" en het geschikt maken van foto's voor publicatie op een website of social media.

Ingangsniveau
1* NOB duikbrevet of gelijkwaardig

Kosten
Een cursus kost € 125,- p.p. en is incl. NOB specialty boek en NOB brevetregistratie.

Schrijf je in door een mail te sturen naar info@md-photography.nl. Zet in de mail aan welke workshop en op welke datum je deze zou willen doen en vergeet je naam, adres en telefoonnummer niet. Je ontvangt daarna een bevestiging van de workshop.
Graag tot ziens!